Aangifte erfbelasting

U bent erfgenaam en ontvangt een erfenis. Binnen 8 maanden na het overlijden moeten de erfgenamen een aangifte erfbelasting indienen.

U bent erfgenaam en ontvangt een erfenis. Binnen 8 maanden na het overlijden moeten de erfgenamen een aangifte erfbelasting indienen.

Wie kan de aangifte erfbelasting opstellen?

De aangifte erfbelasting is een specialistische aangifte en hoort in tegenstelling tot veel andere belastingaangiften thuis bij de notaris. De notaris kent alle mogelijkheden van het besparen van erfbelasting (voorheen successierecht genoemd) en heeft veel ervaring met het verzorgen van deze aangifte.

Hoeveel erfbelasting moet u betalen?

Tijdens een gesprek kan de notaris berekenen hoeveel geld u aan erfbelasting moet betalen. Misschien bent u van mening dat u ook zelf de aangifte wel kunt invullen. De praktijk leert dat mensen die de aangifte zelf invullen, nogal eens te veel betalen. Oorzaak is dan vaak dat men de mogelijkheden tot belastingbesparing niet kent.

Het advies van uw notaris kan u veel geld besparen, waarbij mogelijk de kosten van de notaris bij de besparing in het niet vallen. U weet dan zeker dat u niet teveel betaalt.

Daarom Vechtstede Notarissen & Mediators

Vechtstede heeft ruime ervaring in het opstellen van aangiften erfbelasting. Loop niet het risico teveel belasting te betalen, maar laat u informeren en adviseren bij Vechtstede Notarissen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.