Notaris: een vitaal beroep?

Dat arts, verpleegkundige en schoonmaker in deze tijden vitale beroepen zijn, zal door niemand worden ontkend.

Dat arts, verpleegkundige en schoonmaker in deze tijden vitale beroepen zijn, zal door niemand worden ontkend.

Dat de notaris sinds 26 maart 2020 aan deze lijst is toegevoegd, zal u misschien verbazen. Waarom is de notaris juist ook in deze tijden van crisis van groot belang?

De notaris kan rust brengen bij mensen met een zwakke gezondheid; juist op dit moment voelen veel mensen de behoefte om hun zaken goed geregeld te hebben in een testament of levenstestament. En wat denkt u van een koper van een woning, die een boete van 10% van de verkoopwaarde boven het hoofd hangt, als de overdracht niet tijdig plaatsvindt? Of een ondernemer die op dit moment in zwaar weer zit en nog een hypotheek moet vestigen?

We zijn dus blij dat wij onze dienstverlening kunnen voortzetten. Onze kantoren zijn op onze normale kantoortijden geopend. Uiteraard met de nodige aanpassingen. Zo vinden onze besprekingen zo veel mogelijk plaats via videobellen en kunnen veel notariële akten worden getekend zonder dat de ondertekenaar fysiek aanwezig hoeft te zijn. En als dit niet mogelijk is, dan houden we binnen onze kantoren uiteraard ruim 1,5 meter afstand van elkaar.

Het vitale team van Vechtstede Notarissen & Mediators staat ook nu voor u klaar!